lauantai 20. huhtikuuta 2013

Jäiden sulamista ja uusia tulokkaita

Tein viikolla useamman miniretken Pyhäjärvelle ja Iidesjärvelle. Molemmilla paikoilla on lumet lähteneet käytännössä kokonaan sateisen kelin myötä, mutta jäätä vielä löytyy.

Alkuviikosta Pyhäjärven rannalta Rosendhalin nurmikentiltä löytyi kevään ensimmäiset rastaat. Tulokas räkättejä oli vasta viisi. Parin viikon sisään kentällä pitäisi olla kymmeniä rastaita ja kottaraisia. Niitä odotellessa. Samaiselta kentältä löytyi myös kevään ensimmäinen peippo ja punarinta.

Pyhäjärven rannoilta löysin myös ohi pyyhältävän merimetson, pari joutsenjengiä sekä muuttavan hanhiparven. Hanhet on mulla vielä aivan hakusessa. Oiskohan tässä kyseessä metsähanhi?

Metsähanhia? Mielipiteitä kaivataan!

Merimetso Viinikanlahdella

Naurulokkitoverit

Ensimmäiset rastastulokkaat Rosendhalin rannassa

Herra Varis.
Loppuviikosta suuntasin Iidesjärven suuntaan joka oli yllätyksekseni jo osittain sula! Naurulokit olivat asettuneet jo asemiin järven kaupunginpuoleiselle rannalle odottamaan pesimäkauden alkua. Järven rannoilla pesii ymmärtääkseni useampi sata naurulokkiparia vuosittain. Järven "toisessa päässä" lintutornilla avautui myös keväinen näky. Paikalta löytyi joutsenpari, punasotka, isokoskeloita ja järven vakivarustukseen kuuluvia nokikanoja. Joutsenpari jatkanee matkaansa, sillä jostain syystä Iidesjärvelle ei ole vielä joutsenet jääneet pesimään.

Näkymä Iidesjärven lintutornilta ilta-auringossa. Tampereen siluetti näkyy paikalle hyvin.

Levähtävä joutsenpari. 

Paikalla ovat viihtyneet muutkin kuin lintuihmiset.

Kun tein jo lähtöä, huomasin tulvan valtaaman pusikon juurella liikettä. Siellä tuhisi piisamikaksikko. Näiden lähestyminen oli tuhoon tuomittu yritys ja kuvasaldo jäi köyhäksi. Luulen kuitenkin törmääväni näihin vielä useamman kerran kevään ja kesän mittaan.

Piisami pusikossa
Kuten postauksesta huomaa, kuvat eivät ole kovin kaksisia. Kovasti polttelisi hankkia uutta ja järeämpää kuvauskalustoa, mutta kun ovat niin pirun kalliita nuo putket ja kamerat.. (kuten varmasti hyvin tiedätte) Säästellä täytyy varmaan talveen asti ennenkuin hankinnat tulevat kysymykseen.

Jos jollain lukijalla tulee myyntiin vanhaa kalustoa niin laittakaa viestiä.

Sitten vielä uudet vuodarit!

38. Merimetso
39. Peippo
40. Punarinta
41. Punasotka
(42. metsähanhi?!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti