keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Talvipukuja ja Pariisin kaupunkilintuja

Bonjour! Oui! Syysloma kiidätti minut ja poikaystäväni Parisiin! Myös hollantilainen ystäväpariskuntamme viihdytti meitä viikonlopun ajan. Matka oli kerrassaan mainio, romanttinen ja onnistunut. Täysin en kuitenkaan saanut kiinni siitä miksi Pariisia suitsutetaan ja hehkutetaan niin paljon. Kaunista ja hienoa kyllä, mutta ei suosikkikaupunkini. (Varanginvuonolla oli paljon enemmän lintuja! ;)  ...)

Mutta kun kyse on luontoblogista niin asiaan.

Metrojen, tornien ja kaarien sekaan ei tietenkään paljon luontoa mahtunut, mutta pari hauskaa tipua tuli kuitenkin vastaan. Ja rottia! Hollantilaiset eivät oikein jaksaneet ymmärtää, miksi tahdon kuvata kuoharihiprakassa variksia, kun aivan selkäni takana tököttää Eiffeltorni. Huomio kyllä huvitti hieman itseänikin.

Näin harrastuksen alussa sitä hämmentyy välillä niin yksinkertaisista asioista. Nämä kaksi alla olevaa lintua saivat minut selaamaan lintukirjaa, ennen kuin tajusin, että tuttuja lintujahan nämä. Naurulokki ja kottarainen talvitakissa.

Naurulokki Louvren edustalla

Kottarainen Eiffeltornin juurella
Toisena iltana bongasin yölliseltä kadulta suloisia siimahäntiä. Paikalliset eivät ilahtuneet, kun näitä kuvasin niin piti se homma jättää sikseen samantien.

Rottien ruokailuhetki
Parc Montsouris sijaitsi aivan keskustan reunalla. Puistossa oli suuri tekolampi, jossa uiskenteli ankkoja, sorsia, hanhia ja joutsenia. Meikä oli mielissään.


Joutsenia ei paljon puiston ihmiset häirinneet

Kanadanhanhet kerjäsivät ruokaa rannan ihmisiltä.


Louvren puistosta pulujen seasta löytyi muutamia muitakin kyyhkyjä. Tämä muovista lätkää kantanut sepelkyyhky(?) kökötti kauniisti Eiffeltorni takanaan.

Viimeisenä päivänä vierailimme suurella hautausmaalla. Suosittelen! Siellä läpäilivät mm. Edith Piaf, Oscar Wilde ja Jim Morrison. Olin suunnitellut, että tahdon kuvata retkellä nokivariksen istumassa jonkun kohtalokkaan haudan laella. En ehtinyt kuitenkaan muun kiertelyn lomassa paneutua täysillä tähän visioon ja kelvollinen kuva jäikin saamatta. Alla kuitenkin jotain yritystä. 

Nokivaris haudalla
Syväterävyystestausta ruusuilla
Matkalta on tietenkin paljon myös turistikuvia niistä tutummista kohteista, mutta ne jääkööt esiteltäväksi muualla. 

Au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti