tiistai 11. syyskuuta 2012

Ratinan lokit - kaupunkilinnut haltuun osa 1

Varangilta ja kesälomareissuilta oli palattava arkeen ennen pitkää. Todellisuus on Tampereen keskusta ja polkupyörä. Mutta mopolla on hyvä harjoitella - niin kuin eräs kanssaharrastaja minulle totesikin Iidesjärven lintutornilla kamerani ja kaukoputkeni nähtyään.

Ajattelin harjoitella lintukuvausta toden teolla ensin näillä aivan tutuille lähialueen linnuilla. Ensimmäisenä kohteena olivat Ratinan suvannossa uiskentelevat harmaalokin poikaset.


1. kv. harmaalokki tähyili katolla huutavaa emoaan

1. kv. harmaalokin peruspönötys
Harmaalokit ovat mielestäni älyttömän komeita lintuja. Suuri koko on varmastikin se, joka viehättää. Suvannon sillan kaiteeseen nojaillessani ilmeisesti kuvaamani poikasen emo lennähti aivan viereeni poseeraamaan sillan kaiteelle.  Klik klik!  Tämä tapaus jää oman harrastukseni historiankirjaan ensimmäisenä kuvaustilanteen yllättävänä onnenpotkuna. Ehkä aika vaatimattomana sellaisena, mutta kuitenkin.

Harmaalokki ad. Tampereen Ratinassa

Etäämmällä uiskenteli myös isokoskelopesua. Kuvaamani harmaalokki lähestyi porukkaa mutta sai hyvin nopeaa lähtöpassit joukon aikuisilta. Tästä yhteenotosta en tietenkään saanut yhtään kelvollista otosta, kun jäi taas putki liian lyhyeksi. Himpskatti.

Utelias harmaalokkinuorukainen ja tuliluonteiset isokoskelovanhemmat

Mukavaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti