sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vieläkin hiljaisempi helmikuu

Sunnuntaina 24.2. retki suuntautui jälleen Viinikanlahden rantaa pitkin Hatanpään Arboretumiin.

Tyhjä Ratinan suvanto enteili hiljaista linturetkeä. Edes paikalla usein viihtyneitä isokoskeloita ei näkynyt. Ainoa vilkas paikka Pyhäjärven alkupäässä oli Eteläpuistosto, jonka rannalla talvehtii parisen sataa sorsaa.

Aivan Viinikanlahden pohjukalla huomasin alueella talvehtivan uivelokoiraan ensikertaa kohtuulliselta etäisyydeltä. Kauas se vielä jäi kuvausmielessä, mutta sainpahan dokkarikuvan napattua.Päästyäni perille Arboretumiin hämmästyin kovasti. Ruokinnalla ei näkynyt juuri mitään! Liekkö lämmin ilma (-1c) vienyt linnut muualle. Aiemmin niin vilkkaalta ruokinnalta löytyi vain sini- ja talitiaisia, puluja, orava ja varpunen. Sinitiaiset ovat kyllä melkoisia väriläiskiä näillä aina vaan jatkuvilla harmailla keleillä.Vuosipinnatili ei siis karttunut tällä(kään) kertaa. Keväänkaipuu suurenee kyllä koko ajan. Onneksi se on pian täällä.

Ensi viikonloppuna lähden risteilylle Tallinnaan. Buffetpöytien ja pelikoneiden ääreltä ehtinee välillä myös ulos vilkuilemaan, josko lokit olisivat jo pian muuttovalmiudessa Suomenlahdella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti