sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 tilinpäätös ja hömppismetsää

Loppuvuosi oli retkeilyrintamalla melko hiljainen. Muutama retki lintulaudoille ja Iidesjärvelle nostivat vuoden pinnasaldon lukemiin 103. Edelliseen postaukseen pinnalistaan pyrähtivät lisäksi pilkkasiipi (101), hömötiainen (102) ja töyhtötiainen (103).

Vuoden viimeisen linturetken tein kotikonnuillani Kiimingissä isäni minulle näyttämälle peurojenruokintapaikalle 30.12.2012. Olin käynyt paikalla kököttämässä jo aiemmin joulukuussa laihoin tuloksin. Tämä retki sujui sentään vähän paremmin.

Saavuin ruokintapaikan viereisen pellon reunaan 15 asteen pakkasessa klo 11 kieppeillä. Keli oli sumuinen. Ilokseni pellon toisella puolen pomppi peura! Sain siitä napattua kuvan hyvin hyvin kaukaa.

Peura Kiimingissä

Ruokintapaikalla istahdin kuusen juuren retkituolille ja ripottelin viereisten pikkukuusten oksille rusinoita ja auringonkukan siemeniä. Pian ympärillä alkoi pöristä ja touhukkaat hömpät pyörivät ympärilläni tauotta lähes pari tuntia. Paikalla piipahti myös orava ja käpytikka. Kauempana vaakkui korppi. Muita eläimiä ei näkynyt. Ei edes tavallisimpia ruokintapaikkojen lintuja. Tässäpä muutama onnistuinein otos. Näissä on muistaakseni käytetty kaikissa salamaa, sillä keli oli sen verran hämärä.

Parus Montanus ja metsämaisema

Hömötiaisen pyrähdys

Hömppis etuvinkkelistä

Ensimmäinen aktiivinen harrastusvuoteni (eikä edes kokonainen) oli tullut päätökseen. Olin oppinut valtavasti asioita ja seurannut ensimmäistä kertaa kevään ja lintujen tuloa. Nyt kun asiat on havannoitu kerran, tiedän ensi keväänä hieman mitä odottaa. Liityin vuonna 2012 myös lintuyhdistykseen, ostin lintuoppaan ja opin käyttämään Tiiraa. Näistä kolmesta on korvaamaton apu lintuharrastajalle.

Hieman jo malttamattomana odottelen vuoden 2013 luontoretkiä!

Hyvää alkanutta luontovuotta 2013!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti