sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lähtökuopissa

Linnut lennähtivät yllättäin mieleeni kesällä 2011. Yhtäkkiä lapsuudesta asti orastanut luontokiinnostus sai muodon ja opin tapoja harrastaa luontoa. Pyöräilyretket läheiselle lintutornille ja pikkulintujen ihmettely puistossa tulivat tutuiksi. Keväällä 2012 tapasin muita harrastajia ja harrastusinto vain kasvoi tietomäärän myötä.

Ajatus lintujen ja muun luonnon kuvaamisesta heräsi Karstulan kevätjäillä. Järven reunan sulaan oli kokoontunut joukko laulujoutsenia nauttimaan auringosta, joka pian muuttuikin lumipyryksi. Repussa kolisi työpaikan digikamera ja päätin ryömiä lähemmäs lintuja näpsimään kuvia. Honottava parvea oli huikeaa seurata ja muutamat kuvistakin onnistuivat varsin hyvin.  




Kuvia oli mukava räpsiä, mutta en kyllä tiennyt yhtään mitä teen. Kuvien jälkikäsittelykin Windowsin "korjaa kuvia" -toiminnolla oli aika villiä. Lopputulos kuitenkin miellytti silmääni ja kipinä oli syttynyt, vaikkei innostus vielä kunnolla herännytkään kuukausiin.

Tätä kirjoittaessani on jo elokuu 2012. Kesään on mahtunut monta mukavaa linturetkeä ja pari ihan onnistunutta valokuvaakin - enemmän tosin niitä ei  niin onnistuneita. Päivitän lähiaikoina muutaman takaumapostauksen ennen nykyhetken kuulumisia ja näkymiä.

Klik klik!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti