torstai 6. helmikuuta 2014

Tammikuun retkiä ja uusi linssi

Talvi alkoi 10.1. ja sen jälkeen saikin hytistä ihan hyvissä pakkasissa, kunnes nyt helmikuun alusta jälleen lauhtui. Pakkaset toivat mukanaan myös tammikuulle harvinaiset aurinkoiset päivät.

Retket ovat suuntauneet lähinnä Arboretumiin. Puiston ruokinnalla ovat viihtyneet tiaisten lisäksi oravat, närhet, mustarastaat ja viherpeipot. Viime vuonna runsaslukuiset urpiaiset ja vihervarpuset loistavat poissaolollaan.






Toissa viikonloppuna sain vähän vaihtelua Arboretumiin kun sisko oli kylässä ja auto käytössä. Kävimme mm. Lempäälän Herralankoskella, josta löytyi parikymmenpäinen telkkäparvi ja yksinäinen koskikara, josta sain napattua kuvankin. Kävimme myös Suojalassa etsimässä hiiripöllöä, mutta se jäi löytymättä.


Karakuva oli ensimmäinen uudella linssillä otettu. Sain kauan odotetun Canon EF 100-400mm, 4.5 - 6.6 L IS USM -zoom-linssin tammikuun lopulla. Vähän pitää totutella pumppuzoomiin ja putken kokoon ja painoon, mutta muuten vaikuttaa aivan hyvältä. Raportoin lisää kun pääsen kunnolla vauhtiin. 


Uudet vuodarit:

13. Mustarastas
14. Punatulkku
15. Käpytikka
16. Viherpeippo
17. Närhi
18. Telkkä
19. Koskikara
...melko vaatimaton saalis toistaiseksi.