sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vieläkin hiljaisempi helmikuu

Sunnuntaina 24.2. retki suuntautui jälleen Viinikanlahden rantaa pitkin Hatanpään Arboretumiin.

Tyhjä Ratinan suvanto enteili hiljaista linturetkeä. Edes paikalla usein viihtyneitä isokoskeloita ei näkynyt. Ainoa vilkas paikka Pyhäjärven alkupäässä oli Eteläpuistosto, jonka rannalla talvehtii parisen sataa sorsaa.

Aivan Viinikanlahden pohjukalla huomasin alueella talvehtivan uivelokoiraan ensikertaa kohtuulliselta etäisyydeltä. Kauas se vielä jäi kuvausmielessä, mutta sainpahan dokkarikuvan napattua.



Päästyäni perille Arboretumiin hämmästyin kovasti. Ruokinnalla ei näkynyt juuri mitään! Liekkö lämmin ilma (-1c) vienyt linnut muualle. Aiemmin niin vilkkaalta ruokinnalta löytyi vain sini- ja talitiaisia, puluja, orava ja varpunen. Sinitiaiset ovat kyllä melkoisia väriläiskiä näillä aina vaan jatkuvilla harmailla keleillä.



Vuosipinnatili ei siis karttunut tällä(kään) kertaa. Keväänkaipuu suurenee kyllä koko ajan. Onneksi se on pian täällä.

Ensi viikonloppuna lähden risteilylle Tallinnaan. Buffetpöytien ja pelikoneiden ääreltä ehtinee välillä myös ulos vilkuilemaan, josko lokit olisivat jo pian muuttovalmiudessa Suomenlahdella.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hiljainen helmikuu

Helmikuun alun harvat linturetket ovat suuntautuneet Arboretumin puiston ruokintapaikalle. Mitään yllätyksiä ruokinta ei juurikaan ole enää tarjonnut. Tosin viimeisen viikon paikalla Tiiran mukaan hyörinyt pikkutikka on minulta vielä bongaamatta.

Ruokinnalla on ollut aika paljon vilskettä myös kanssaharrastajien toimesta ja kuvaaminen on ollut sekä siksi, että riittämättömän kalustuksen (ja taidon) vuoksi yllättävän vaikeaa. Mutta mukavahan noita on katsellakkin ja osallistua osaltansa ruokintaan.

Naarastulkku

Kuusitiainen

Urpiainen, tuttavallisemmin urpo, hangella

Vihervarpunen

Toinen urpo
Eräältä reissulta kotiin palatessa keskustan puistossa ihan kotinurkalla odotti kiva yllätys: 50 tilheä koristepensaan marjoja syömässä! Harmi vain että alkoi jo olla kiire ruokapadan ääreen, joten en näihin ehtinyt kunnolla keskittyä. Tai siis oikeastaan yhtään, kuten kuvista huomaa. Nämä (ja oikeastaan kaikki tämän postauksen kuvat)  olkoon niitä blogin nimenmukaisia hosumia. :)




Samassa pensaassa ruokaili seuraavana päivänä 3 taviokuurnaa ja aivan lähellä räkättirastas, josta tulikin vuosipinna nro. 22. Hiljaista siis vielä on.